Alsjeblieft, stem!
 • Basis sjablonen
 • Maak snel een website
 • Fantastisch gratis abonnement
8.6 Heel goed
Makkelijk te gebruiken
90% Complete
Ontwerpflexibiliteit 9/10

SimpleSite

SimpleSite is een Deens bedrijf dat in 2003 is opgericht door twee broers die middelen wilden ontwikkelen voor gewone mensen zonder codeerkennis, om eenvoudig een website te kunnen opzetten. Het is een degelijke websitebouwer, die gratis- én betaalde abonnementen aanbiedt. De belofte van SimpleSite is om een ​​platform te bieden dat het voor personen met veel of weinig ervaring gemakkelijk maakt om binnen uiterlijk 3 minuten een goed uitziende website te maken. En dankzij het gestroomlijnde SimpleSite-aanmeldingsproces, is het mogelijk om precies datgene te doen.

Het bedrijf heeft misschien niet dezelfde status als Wix of GoDaddy, maar SimpleSite is een bescheiden, old-school websitebouwer met verrassend goede allround functies en een zeer degelijk gratis abonnement.

 

SimpleSite in detail

 • Uitstekend voor bedrijven, bloggers en alle soorten kleine websites
 • Een kleine selectie van functies
 • Beperkte sjabloongalerij

Voordelen

 • Dankzij de gebruikersvriendelijke interface kan iedereen binnen enkele minuten een website maken
 • Het gratis abonnement is prima voor mensen die weinig nodig hebben
 • Websites zijn mobielvriendelijk
 • Gratis proefabonnement inclusief toegang tot alle functies

Nadelen

 • In vergelijking tot modernere bouwers ontbreekt het aan bepaalde functies
 • Betaalde abonnementen zijn duurder dan de meer complete concurrenten
 • Geen telefonische ondersteuning (alleen via e-mail)
 • Weinig ondersteuningsmogelijkheden
 • Zeer beperkte editor
 • Hun ontwerp is duidelijk verouderd

Gebruikservaring

Laten we er niet omheen draaien - SimpleSite heeft een toepasselijke naam. Het is een  gedateerde, ouderwetse websitebouwer die je geen website zoals Weebly of Wix zal brengen ... maar SimpleSite probeert dat ook niet. De sjablonen zijn eenvoudig en niet volledig, maar helpen mensen om functionele websites te maken (die ook de verkoop van spullen mogelijk maakt!).

We raden niet aan om geld aan SimpleSite uit te geven, omdat er veel betere betaalde opties zijn en de stijl en sociale media-functionaliteit van SimpleSite zeer beperkt is. Zodra je op hun website komt, wordt dit duidelijk. Maar SimpleSite biedt zeker een prima gratis service, waarmee je gemakkelijk inhoud kunt publiceren. De stijl van SimpleSite is ironisch ouderwets en roept een nostalgisch gevoel op bij bezoekers, dat doet denken aan de oude, verloren dagen van het internet.

Premium Opties

We bevelen de gratis service van SimpleSite aan boven alle betaalde opties. Een gratis site omvat SimpleSite-advertenties, 15 pagina's inhoud, mobiele optimalisatie, PayPal-integratie voor maximaal 5 producten en enkele ontwerpopties. Je kunt ook 300 afbeeldingen en maximaal 600 seconden video toevoegen.

Voor $ 13,95 / per maand (of $ 10 /per maand met het jaarabonnement), bevat de Pro-optie onbeperkte pagina's, media, meer ontwerpopties, een domeinnaam en aangepaste e-mailadressen.

Met het SimpleSite's eCommerce-pakket, voor $ 28,95 / per maand (of $ 25 /per maand met het jaarabonnement), krijg je al het bovenstaande plus onbeperkt online winkelvermeldingen.

Eerder bood SimpleSite alleen maandabonnementen aan, maar onlangs heeft het bedrijf jaarabonnementen toegevoegd tegen iets lagere tarieven.

Kenmerken en toolsy

Een van de meest opvallende gratis functies van SimpleSite is de capaciteit om tot vijf items in de online winkel te verkopen. Er zijn maar weinig websitebouwers die eCommerce gratis aanbieden, dus dit is een belangrijk verkoopargument. Binnen deze eCommerce-tool zijn er een behoorlijk aantal opties, drie redelijk rustieke lay-outs om uit te kiezen en integratie met Paypal. Meer basisfuncties zijn integratie met Google Maps, fotoalbums, gastenboeken en prijslijsten.

SimpleSite is in feite ideaal voor eenvoudige blogs. Je kunt tekst, afbeeldingen en video’s plaatsen en bezoekers kunnen reageren op je berichten (door ze leuk te vinden of erop te reageren).

Om de klantenservice te kunnen bereiken, moet je een contactformulier invullen. Het proces laat veel te wensen over - het is onhandig en onpersoonlijk, en je kunt het bedrijf ook niet bellen.

Meer geavanceerde tools

Hoewel sommige van de meer concurrerende websitebouwers selecties van honderden thema's bieden om uit te kiezen, heeft SimpleSite slechts 15 eenvoudige sjablonen in de galerij . En omdat alle sjablonen dezelfde basisstructuur hebben, is er niet echt veel variatie op dit front. Het is echter belangrijk op te merken dat de SimpleSite-bouwer gebruikers de mogelijkheid biedt om hun gekozen thema aan te passen met maximaal 35 verschillende kleurenschema's en 25 verschillende weblettertypen. Sommige van deze lettertypen vereisen echter een upgrade naar het SimpleSite Pro-abonnement. Je kunt niet veel veranderen aan de basislay-out van de site - zelfs de menubalk is niet actief. Op gratis versies van SimpleSite krijg je ook een onhandige banneradvertentie.

 

In het algemeen

SimpleSite is een verrassend goede allround websitebouwer, hoewel de technologie duidelijk uit de tijd is. Voor een eenvoudige, functionele site met beperkte media-inhoud is hun gratis optie vrij uitgebreid en we hebben er een beetje een zwak voor. Maar als je op zoek bent naar de nieuwste technologie, of gewoon naar iets wat moderner en strakker is, kun je beter voor een andere aanbieder kiezen.