Alsjeblieft, stem!
  • In Nederland gevestigd
  • Geweldige optie voor beginners
  • Drie verschillende pakketten
9.3 Heel goed
Makkelijk te gebruiken
70% Complete
Ontwerpflexibiliteit 7/10

JouwWeb

JouwWeb is een Nederlands bedrijf dat zich richt op het aanbieden van eenvoudige website-ontwerptools. Meer dan 750.000 websites zijn ontworpen met het platform en de services zijn een uitstekende optie voor beginners.

 

JouwWeb in detail

Met het gebruikersvriendelijke 'slepen-en-plaatsen’-systeem van JouwWeb kunt je een webwinkel bouwen door eenvoudig de benodigde onderdelen naar je website te slepen. Er is dus geen technische kennis nodig om een ​​webwinkel te kunnen bouwen.

De functionaliteit is een beetje beperkt, wat betekent je geen moeite hoeft te doen om te kiezen en je zult niet snel dingen verpesten. Aan de andere kant, wil je als ervaren gebruiker misschien meer vrijheid.

Voordelen

  • Onbeperkte opslag en bandbreedte
  • Gratis website- en webwinkelbouwer
  • Gratis domein (twee gratis domeinen in het Business-abonnement)
  • Nederlandse servers

Nadelen

  • De websitebouwer is een beetje beperkt
  • Beperkte blogopties
  • Geen live chat ondersteuning

Gebruikservaring

Een ding dat deze websitebouwer onderscheidt van andere services, is de webwinkelbouwer, die werkt via slepen en plaatsen. Het Pro-abonnement geeft je een webwinkel met maximaal tien producten, terwijl het Business-abonnement een onbeperkt aantal producten geeft.

Het Business-abonnement biedt twee gratis domeinen in tegenstelling tot een enkel domein. Dat, in combinatie met gratis SSL-certificaten, drukt zeker de kosten!

JouwWeb richt zich op het bieden van eenvoudige website-ontwerptools. Alles gebeurt via de eigen, gebruikersvriendelijke slepen-en-plaatsen websitebouwer.

Met het Business-pakket van JouwWeb kun je een onbeperkt aantal producten toevoegen. Met deze producten kunt je niet alleen een onbeperkt aantal afbeeldingen toevoegen, maar kun je - in tegenstelling tot andere providers - de productdetailpagina vrij invullen met andere elementen zoals video, fotoalbums, gerelateerde producten etc.

Bij andere providers zit je vast aan een bepaalde structuur, waardoor het soms moeilijk is om de productpagina naar wens in te vullen. Bij JouwWeb kun je de gewenste elementen echter via het slepen-en-plaatsen-systeem naar de productdetailpagina slepen.

Premium Opties

JouwWeb heeft drie verschillende pakketten, namelijk een Free-, Pro- en Business-pakket. Het gratis abonnement is uitstekend als je iemand bent die een eenvoudige website nodig heeft, maar deze website bevat wel advertenties.

De andere abonnementen betaal je per maand of per jaar. De maandelijkse kosten zijn gelijk aan die van andere websitemakers. Bij een jaarabonnement krijg je korting. Als je je aanmeldt voor een betaald abonnement, krijg je de eerste drie maanden gratis, dat is natuurlijk ook leuk! In deze gratis periode kunt je alle functies gebruiken en alvast een domeinnaam registreren.

Het Pro-abonnement geeft je één gratis domein, terwijl het Business-abonnement er twee geeft. Houd er rekening mee dat als je extra domeinen wilt, je een vast bedrag moet betalen dat een beetje prijzig is. Er zijn geen beperkingen in het Business-pakket en je kunt een onbeperkt aantal producten toevoegen en alle webstore-functies gebruiken. Wat ondersteuning betreft, biedt JouwWeb een doorzoekbare kennisbank, veelgestelde vragen en video-tutorials, allemaal in het Nederlands. Als je wilt, kunt je ook contact opnemen met ondersteuning via e-mail, Facebook of Twitter, en er is zelfs een noodnummer.

Kenmerken en toolsy

JouwWeb biedt basisdiensten voor het bouwen van websites die heel goed zijn voor beginners. Alle betaalde abonnementen bieden de volgende functies: Onbeperkte opslag, Onbeperkte Bandbreedte, Gratis SSL-certificaten, Gratis domein, Meertalige websites.

Als je de beste indruk wilt geven van je nieuwe website of webwinkel, dan is een e-mailadres met jouw domeinnaam een must. Het Pro-abonnement geeft je één e-mailinbox en het Business-abonnement geeft er tien. Als je meer accounts wilt, kun je tegen betaling extra inboxen kopen.

Je kunt je eigen foto's uploaden, maar dat is nog niet alles. Als je een upgrade uitvoert naar het Pro- of Business-abonnement, kun je audiobestanden uploaden en in het Business-abonnement zelfs ook video. De editor maakt automatisch een audio- of videobouwer die past bij het kleurenschema en de stijl van jouw website. Bovendien kun je verschillende soorten documenten in je site insluiten of elk type bestand uploaden dat je beschikbaar wilt maken voor je bezoekers om te downloaden.

De geplaatste bestellingen moeten uiteraard ook worden verzonden. Bij JouwWeb kun je  eenvoudige of uitgebreide verzendmethoden gebruiken.

Met de eenvoudige verzendmethode kun je per product aangeven via welke verzendmethode een product moet worden verzonden. Wanneer meerdere producten tijdens één bestelling worden besteld, wordt de duurste verzendmethode gebruikt. Met de uitgebreide verzendmethode kunnen de verzendkosten per land of per gewicht worden ingesteld. Tijdens het afrekenen worden de beschikbare verzendmethoden automatisch weergegeven en kun je de klant desgewenst laten kiezen uit meerdere verzendmethoden.

Meer geavanceerde tools

Deze bouwer biedt meer dan 50 mobielvriendelijke ontwerpsjablonen, zodat je je website compatibel kunt maken op alle mobiele apparaten. Er zijn ook hulpmiddelen en apps ter ondersteuning van fotoalbums, video's, downloads en integratie van social media. Als je apps van derden wilt toevoegen, kun je dit doen via het element Embed Code in de webdesigner.

Wanneer je je eigen webwinkel start, wil je dat deze uniek is en overeenkomt met jouw eigen stijl. Deze ontwerpen dienen als basis voor de webwinkel en kunnen naar wens volledig worden aangepast. De kleuren van een ontwerp kunnen bijvoorbeeld worden gewijzigd en je kunt afzonderlijke lettertypen gebruiken voor het menu, de algemene inhoud en de koppen. Je kunt dus een ontwerp maken dat aan al jouw behoeften voldoet.

Een groot voordeel van JouwWeb is ook dat je het ontwerp op elk moment kunt wijzigen, zonder de inhoud van de webwinkel te verliezen. Dus als je het ontwerp een nieuwe look wilt geven, kunt je dit eenvoudig wijzigen. De inhoud blijft dan behouden en je webshop krijgt in één keer een totaal nieuwe look.

 

In het algemeen

JouwWeb is uitstekend als je iets simpels en effectiefs wilt, en alle betaalde abonnementen hebben e-commerce-mogelijkheden. Veel andere websitebouwers brengen extra kosten in rekening voor e-commerce functies.

Als je een zeer uitgebreide webwinkel wilt starten, met veel verbindingen met andere systemen en een geavanceerde backoffice, is JouwWeb niet de ideale partij. Als je echter op een prettige manier een niet al te uitgebreide webwinkel wilt starten, is JouwWeb een absolute must!