Alsjeblieft, stem!
 • e-com zonder transactiekosten
 • Mobielvriendelijke versie
 • AI & geautomatiseerde SEO
9.2 Heel goed
Makkelijk te gebruiken
70% Complete
Ontwerpflexibiliteit 7/10

Jimdo

Jimdo is een populaire websitebouwer en domeinregistreerder, opgericht in 2007. Als je een online winkel wilt starten, je eigen website of blog wilt ontwerpen of eenvoudig je e-mailaccounts wilt beheren, is Jimdo een geweldige keuze. In de afgelopen jaren is Jimdo enorm vernieuwend geweest op het gebied van websitebouw - momenteel worden er over de hele wereld 20 miljoen websites aangedreven door Jimdo. Jimdo is erg veelzijdig; zo wordt er gewerkt in negen verschillende talen en biedt Jimdo een eenvoudige service met duidelijke functies.

Jimdo in detail

 • Betaalbare, gebruikersvriendelijke bouwer
 • Premium eCommerce-abonnementen zijn van hoge kwaliteit
 • Betrouwbaar ondersteuningsteam via verschillende kanalen

Voordelen

 • Unlimited-abonnementen bieden onbeperkte opslag
 • Kwalitatief hoogwaardig voor een site zonder advertenties
 • Betrouwbare klantenservice

Nadelen

 • Vrij beperkte sjabloongalerij
 • De editor is iets gecompliceerder dan nodig is

Gebruikservaring

Jimdo biedt een eenvoudige websitebouwer, die het mogelijk maakt om zeer snel een website te starten.. Eerst selecteer je een sjabloon en vervolgens ga je naar de editor. Je kunt het formaat wijzigen en afbeeldingen verplaatsen, of elementen toevoegen door op het plus-pictogram te klikken. Het bedrijf verkoopt zichzelf als een gebruikersvriendelijke, gemakkelijk aan te passen websitebouwer. Maar we ontdekten echter dat er problemen zijn met maatwerk. Zo heb je alleen toegang tot eCommerce-functies met het Jimdo Unlimited-abonnement (of hoger). Met dit abonnement krijg je eCommerce-sjablonen en andere functies die nodig zijn voor een online winkel.

Premium Opties

We geven je een overzicht van de vijf abonnementen van Jimdo. We vermelden de prijzen in Amerikaanse dollars, maar houd er rekening mee dat de prijzen van Jimdo per land kunnen verschillen.. Het instapabonnement kost $ 9USD in de VS, £ 9 in het VK (of $ 12 USD) en € 9 in landen in de eurozone ($ 10,30 USD). Dit is niet typerend voor concurrenten in de sector van websitebouw- de meeste maken valutaconversies om vergelijkbare prijzen in verschillende markten in rekening te brengen.

Jimdo's abonnementen bieden allemaal toegang tot de sjabloongalerij met mobielvriendelijke ontwerpen, opslag en bandbreedte (hieronder staan de verschillende abonnementen beschreven), een blogfunctie en fotogalerijen.

Jimdo Play - Play is het gratis abonnement van Jimdo met een capaciteit van 5 pagina's, 500 MB opslagruimte, 2 GB bandbreedte, een Jimdo-subdomein, https-codering en een Jimdo-advertentie onderaan elke pagina. Voor een kleine blog is dit een uitstekende optie wat betreft opslag en bandbreedte. Maar voor een drukbezochte pagina waar meer nodig is of een professionele pagina, zal dit waarschijnlijk niet genoeg zijn. Dit abonnement biedt ook geen toegang tot het ondersteuningsteam.

Jimdo Start - voor $ 9 / per maand bevat dit abonnement een gratis domeinnaam voor 1 jaar, 5 GB opslagruimte, 10 GB bandbreedte en maximaal 10 pagina's voor uw website. Je krijgt toegang tot standaardondersteuning en er verschijnen geen Jimdo-advertenties op je site. Dit abonnement is het meest geschikt voor eigenaren van kleine bedrijven , voor grotere blogs met een kleiner budget of wanneer producten niet direct op de website verkocht hoeven te worden.

Jimdo Grow - Het Grow-abonnement kost $ 15 /per maand en omvat alles in het Start abonnement,  plus 15 GB opslagruimte, 20 GB bandbreedte en 50 pagina's voor je website.

Jimdo eCommerce - Voor $ 19 / per maand krijg je alles in het Grow abonnement plus de mogelijkheid om producten online te verkopen. Er is geen limiet op het aantal producten dat u kunt vermelden.

Jimdo Unlimited - Met een prijs van $ 39 per maand biedt dit premium-abonnement onbeperkte mogelijkheden - opslag, bandbreedte en pagina's - plus een online winkel. Het abonnement bevat ook een persoonlijke professionele ontwerpanalyse op maat met een Jimdo-ontwerper, die je zal helpen ervoor te zorgen dat het ontwerp van de site is geoptimaliseerd voor de beoogde markt.

Omdat Jimdo een gratis abonnement biedt, heb je niets te verliezen door je aan te melden en een site te bouwen. Als je tevreden bent, overweeg dan een upgrade naar een premium abonnement.

Kenmerken en toolsy

Jimdo heeft twee platformen voor het bouwen van websites: Creator en Dolphin. Creator is het primaire bewerkingsplatform, vergelijkbaar met andere platformen in de branche, met een interface voor slepen en plaatsen. Je kunt inhoud toevoegen, elementen wijzigen en positioneren. Dolphin zal een site voor je bouwen met behulp van ADI (Artificial Design Intelligence). Beantwoord een paar vragen en Jimdo maakt een website volgens jouw voorkeuren. Deze optie is meer geautomatiseerd en staat een beetje minder bewerking en aanpassing toe dan de Creator, waardoor gebruikers meer controle hebben over lay-out en ontwerp. In deze recensie richten we ons op de Creator.

De slepen-en-plaatsen-editor van Jimdo is functioneel, maar we hebben zeker betere, flexibelere editors van de concurrentie gezien. Er is ook een foto-editor, dus je kunt video- of foto-achtergronden maken. En voor gebruikers die hun websites volledig willen aanpassen, is het eenvoudig om de CSS te bewerken en HTML toe te voegen met sitewidgets.

De betaalde abonnementen van Jimdo komen voor het eerste jaar met een gratis domeinnaam, waarna het $ 20USD / per jaar kost. Je kunt een e-mailaccount toevoegen voor 12 € / per jaar voor 1 account of 60 € / per jaar voor 10 accounts. Alle Jimdo-sites bieden veilige SSL-codering.

Als je ervoor kiest een van de eCommerce-abonnementen van Jimdo aan te schaffen, zul je merken dat zij een breed scala aan betalingsopties voor de online winkel accepteren, evenals een handig systeem voor orderbeheer.

Meer geavanceerde tools

Helaas schiet Jimdo hier een beetje tekort. Met behulp van het Creator-platform word je gevraagd om een ​​type website te kiezen (per branche - van fotografie tot restaurants tot kledingwinkels) en op basis van jouw selectie krijg je de keuze uit 15 sjablonen. De sjabloongalerij heeft ongeveer 40 sjablonen in totaal en je hebt later toegang tot het hele assortiment, maar houd er rekening mee dat andere websitebouwers veel meer diverse en uitgebreide sjabloongalerijen hebben dan die van Jimbo.

Maar als je het lastig vindt om te kiezen, is dit misschien net genoeg. Je bent geen tijd kwijt met het kiezen van de juiste sjablonen en de site is meteen gereed.

Als je jouw sjabloon wilt wijzigen nadat je de site hebt gepubliceerd, kun je dit eenvoudig doen. Voor codeerders is er een optie om een eigen sjabloon te bouwen.

  

In het algemeen

Jimdo biedt een redelijke en betaalbare websitebouwer met een uitstekend gratis abonnement en een eenvoudige editor. Het is een aantrekkelijke optie zonder franjes voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in het maken van een persoonlijke website of blog of een pagina voor een klein bedrijf. Hoewel de sjabloongalerij het ontwerpvermogen en de verscheidenheid mist die andere bouwers bieden, kun je gemakkelijk binnen enkele minuten een aantrekkelijke website bouwen via Jimdo.