Alsjeblieft, stem!
 • State of the art sjablonen
 • Heel makkelijk te gebruiken
 • Redelijk geprijsde plannen
8.4 Heel goed
Makkelijk te gebruiken
8% Complete
Ontwerpflexibiliteit 70

Squarespace

Squarespace, opgericht in 2003, is een websitebouwer die zich onderscheidt van de rest door zijn elegante, bekroonde ontwerpen en veelzijdige editor. Gericht op gebruikers die blogs, portfoliosites en online winkels willen maken, worden miljoenen websites over de hele wereld gehost via Squarespace. Het biedt gebruikers meer flexibiliteit om hun websites aan te passen, HTML-code in te voegen en tientallen services van derden te integreren (van Eventbrite tot Disqus tot Paypal). Geweldig voor gebruikers met alle niveaus van sitebouwervaring, Squarespace is zowel beginnersvriendelijk, terwijl meer geavanceerde gebruikers HTML-code kunnen invoegen en hun sites verder kunnen aanpassen.

Squarespace in detail

 • In het geweldige spel met sjablonen heeft geen enkele sitebouwer mooiere, functionele ontwerpen dan Squarespace.
 • Ontwerpflexibiliteit is een ander sterk punt - hun editor zorgt voor meer aanpassingen dan die van de meeste bouwers.
 • Betrouwbare ondersteuning de klok rond, met livechat en snelle e-mailreacties van 1 uur.

Voordelen

 • Verbluffende, voor mobiel geoptimaliseerde sjablonen
 • Gemakkelijk op maat te maken
 • 24/7 ondersteuningsteam met e-mailreactietijden van 1 uur
 • Veel functies en services geïntegreerd in de builder

Nadelen

 • Beperkte app store
 • E-commerce-opties zijn prijzig
 • Geen gratis abonnement
 • Geen mobiele editor

Gebruikservaring

Zoals het geval is bij de meeste hoog aangeschreven website-bouwers, heb je geen codeerervaring nodig om een website te maken met Squarespace. U kunt een site in minder dan een minuut starten en vervolgens het bewerkings- en aanpassingsproces doorlopen. De editor van Squarespace is slepen en neerzetten, maar is geordend op sectie - elke sectie voegt iets nieuws toe aan uw pagina (bijvoorbeeld een contactformulier, afbeelding of aankoopknop). Klik op de elementen van elke sectie om de lay-out of inhoud te wijzigen.

In het ontwerpmenu van Squarespace vind je de stijleditor. Hier kunt u afbeeldingen en media-elementen uploaden die u op uw site kunt gebruiken. Geüploade media kunnen vervolgens eenvoudig worden bewerkt met behulp van de aanpassingsopties in de linkerzijbalk. De aanpassingstools van Squarespace zijn geweldig en gemakkelijk te gebruiken, maar het is een goed idee om enkele van de vele instructievideo's op hun YouTube-kanaal te bekijken. Sommige worden gezien als legitiem entertainment, compleet met Hollywoodsterren, casestudy's en korte films!

Premium Opties

Squarespace biedt geen gratis abonnementen, maar geeft gebruikers wel een gratis proefperiode van twee weken (geen betalingsinformatie nodig) - en biedt gebruikers een verlenging van een week als de eerste twee niet genoeg waren om een ​​idee te krijgen van het platform. Dit betekent dat u uw site kunt bouwen, kunt zien hoe deze eruit zal zien en functies en inhoud kan toevoegen - en dat allemaal voordat u geld overmaakt. Squarespace biedt vier plannen voor reguliere sites en online winkels, elk met onbeperkte bandbreedte en opslag en een aangepast domein:

Website - Persoonlijk plan: Squarespace rekent $ 16 / maand als u maandelijks betaalt of $ 12 / maand als u jaarlijks betaalt. Het persoonlijke plan, het beste voor portfoliosites of blogs, wordt geleverd met 2 sitebijdragers, 24/7 ondersteuning door het Customer Care Team, SSL-beveiliging, mobiele optimalisatie en website-statistieken.

Website - Businessplan: voor $ 26 / maand met een jaarabonnement krijgt u een geïntegreerde eCommerce-website met alle functies van het persoonlijke abonnement plus onbeperkte bijdragers, $ 100 aan Google Ad-tegoed, voorraadbeheer, een G-Suite-e-mailaccount voor een jaar, geïntegreerde boekhouding, geavanceerde statistieken, een onbeperkte productvoorraad, pop-ups voor promoties en meer. Squarespace brengt wel 3% transactiekosten in rekening - om transactiekosten te elimineren, upgrade naar een van de online winkelplannen.

Online winkel - Basisabonnement: wanneer maandelijks wordt gefactureerd, is het prijskaartje $ 30 / maand - jaarlijkse facturering levert u $ 26 / maand op. Dit plan bevat alle functies van het bedrijfsplan, maar zonder transactiekosten, voor mobiel geoptimaliseerde afhandeling, e-commercestatistieken, klantaccounts, afrekenen op uw domein, voorraadbeheer met coupons en belasting- en verzendcontroles - en meer. Als u een online winkel wilt, is het logisch om dit plan te kiezen in plaats van het Business Plan, voor dezelfde uiteindelijke prijs.

Online winkel - Premiumabonnement: voor $ 40 / maand met jaarlijkse facturering krijgt u alle functies van het basisabonnement van de online winkel, plus herstel van verlaten winkelwagentjes, abonnementen, cadeaubonnen en geavanceerde verzendopties (naast andere functies).

Kenmerken en toolsy

Squarespace zit boordevol geweldige functies - hier is een lijst met enkele van de hoogtepunten:

Stijleditor: gebruik deze editor voor slepen en neerzetten om de tekst, kleuren, lettertypen en formaten op uw pagina aan te passen. Er zijn honderden instellingen om uit te kiezen, dus u zult er geen problemen mee hebben om uw pagina te onderscheiden van de rest.

Mobiele optimalisatie: elke concurrerende websitebouwer biedt sjablonen die kunnen worden aangepast aan mobiel gebruik, en Squarespace is geen uitzondering! Online winkels omvatten volledig geoptimaliseerd winkelen en afrekenen voor mobiel, het snelst groeiende segment van e-commerce. En we zouden niet nalaten de mobiele informatiebalk te vermelden, die onderaan de pagina zweeft en belangrijke contactgegevens zoals adres, openingstijden en telefoonnummer bevat.

Geïntegreerde SEO: er zijn geen plug-ins nodig om SEO-taken op Squarespace te beheren en de builder is geoptimaliseerd en bijgewerkt voor de huidige best practices. Het produceert pagina's met schone URL's en HTML-markeringen die gemakkelijk doorzoekbaar zijn, automatische tagging, de mogelijkheid om afbeeldingstags en paginatitels te bewerken, plus automatische Google sitemaps generatie en Facebook Open Graph-ondersteuning (voor wanneer links worden gedeeld op sociale media). Over het algemeen biedt Squarespace een complete set SEO-functies voor uw kleine bedrijf of persoonlijke website.

Aangepaste CSS: CSS is een stijlbladtaal die de stijl van een HTML-webpagina beschrijft. Voor degenen met meer geavanceerde codeerervaring die ontwerpwijzigingen willen aanbrengen of functies aan hun website willen toevoegen, is het belangrijk om toegang te hebben tot CSS. Hoewel Squarespace u niet toestaat om een ​​site helemaal opnieuw te ontwerpen, kunt u de CSS van elke sjabloon openen om wijzigingen aan te brengen.

Image Manager: u kunt afbeeldingen rechtstreeks van uw bureaublad naar Squarespace slepen en neerzetten, en wanneer het platform ze uploadt, creëert het verschillende geschaalde versies van elke geüploade afbeelding - op die manier ziet het er geweldig uit op apparaten van elke grootte. U kunt uw afbeeldingen rechtstreeks in Squarespace bewerken (bijsnijden, formaat wijzigen, roteren, contrast en helderheid aanpassen, enz.) Met de Adobe Image Editor. Het zorgt er ook voor dat afbeeldingen bovenaan een pagina worden geladen vóór die onderaan, voor de best mogelijke eerste indruk.

Meer geavanceerde tools

Als je een mooie website wilt maken, ben je hier aan het juiste adres. Squarespace heeft ongeveer 70 moderne, ultramoderne sjablonen die variëren van minimaal, open en gepolijst tot gedurfd en dynamisch met afbeeldingen op volledig scherm en speciale scrolleffecten. Sjablonen zijn geordend in categorieën die een groot deel van de sectoren bestrijken, zoals online winkels, kunst en design, community & non-profit, muziek, fotografie, eten en drinken en meer. Alle sjablonen zijn volledig aanpasbaar en voor diegenen die de kern van codering willen leren kennen, heb je toegang tot HTML- en CSS-bewerking. En u kunt tegelijkertijd in meerdere sjablonen werken om te zien hoe uw site er in elke sjabloon uitziet - het wisselen van sjablonen is een fluitje van een cent, en in tegenstelling tot andere bouwers is het automatisch, zodat u niet elke keer inhoud hoeft in te voeren.

 

Over het algemeen

In de wilde wereld van websitebouwers biedt Squarespace misschien wel een van de meest spectaculaire resultaten. Mooie sites met zeer interactieve, unieke sjablonen zijn hun handelsmerk en u hoeft geen programmeur te zijn om er een te bouwen. (Maar als dat zo is, biedt Squarespace u de mogelijkheid om de lay-out en het ontwerp zoveel u wilt aanpassen.) Het duurt slechts een paar minuten om een ​​site te maken, maar tussen het leren gebruiken van de editor en andere Squarespace tools en functies kan er iets meer tijd geïnvesteerd worden. Gelukkig staat hun ondersteuningsteam achter je, en hun grote bibliotheek met video's en tutorials helpt je om eventuele vragen op te lossen.