Alsjeblieft, stem!
 • Meer dan 60 thema's
 • Automatische editor
 • Veel gratis premium-functies
8.1 Good
Makkelijk te gebruiken
80% Complete
Ontwerpflexibiliteit 8/10

Webnode

Webnode is een van de meest populaire gratis website-bouwers ter wereld. In 2008 werd het bedrijf gelanceerd in Brno, Tsjechië, een belangrijk IT-knooppunt in Centraal-Europa, net zoals Westcom met alleen Engels en Tsjechisch. Webnode werd ook lid van andere in Brno-gehuisveste technologiebedrijven zoals Avast en Survio. In hetzelfde jaar won Webnode een prijs voor "Best Startup" op de LeWeb-conferentie in Parijs, Frankrijk.

In de afgelopen 10 jaar is het bedrijf uitgegroeid van een bedrijf van slechts een paar gebruikers en een handjevol medewerkers tot meer dan 100 werknemers en meer dan 30 miljoen gebruikers!

Webnode is er trots op om een uitstekende tool te zijn voor meertalige websites met ondersteuning in maar liefst 29 talen en er komt nog meer aan!

Webnode in detail

 • Het is gratis! - Elke gebruiker die zich inschrijft bij Webnode ontvangt gratis hosting voor zijn of haar site onder een subdomein van webnode.com. Gebruikers kunnen op elk moment upgraden om toegang te krijgen tot de functies die beschikbaar zijn in Premium abonnementen.
 • Snel en eenvoudig - Webnode staat bekend om zijn gebruikersvriendelijke en eenvoudige website-bewerking. Gebruikers kunnen hun websites in korte tijd maken en nog steeds doen wat ze het liefste doen.
 • Moderne sjablonen - Webnode biedt nu meer dan 100 sjablonen voor gebruikers voor diverse thema’s, waaronder zaken en vrije tijd. Webnode heeft als doel elke maand meer sjablonen uit te geven op basis van de behoeften en aanbevelingen van gebruikers.
 • SEO-optimalisatie - Alle Webnode-sites zijn SEO-geoptimaliseerd en bieden opties voor gebruikers om hun eigen optimalisatie toe te voegen, waardoor gebruikers een voorsprong hebben in de steeds beter concurrerende SEO-wereld.

Voordelen

 • Meer dan 100 moderne sjablonen die voortdurend worden uitgebreid
 • Gratis zo lang als je wilt
 • De mogelijkheid om een ​​online winkel aan elke sjabloon toe te voegen
 • GRATIS domeinvoucher bij het eerste pakket
 • Eigen e-mailaccounts
 • Website statistieken en integratie met Google Analytics
 • SEO-optimalisatiefuncties

Nadelen

 • Als je eenmaal een sjabloon hebt gekozen, kun je deze niet meer wijzigen. Bestaande inhoud kan niet worden toegevoegd aan een nieuwe sjabloon.
 • Je krijgt een gratis domeinnaam die het subdomein is van Webnode
 • Er is nog geen mobiele app, maar Webnode werkt momenteel aan een mobiele app die beschikbaar zal zijn op iOS en Android.
 • Met e-commerce kun je een meertalige winkel hebben, alleen accepteert deze slechts één valuta.

Gebruikservaring

Webnode is een gebruikersvriendelijke websitemaker. Als je een website wilt maken, hoef je alleen maar een naam te kiezen, je e-mailadres en wachtwoord in te voeren en aan de slag te gaan met het maken van de website.

Als eerste stap kies je voor een normale website of een e-commerce site. Maar maak je geen zorgen! Als je later besluit om een ​​online winkel te openen, kun je deze op elke sjabloon activeren. Kies de juiste sjabloon in de volgende stap en begin vervolgens met het slepen en plaatsen van de inhoud naar de site. De editor is erg gemakkelijk in gebruik. Maar als je vastloopt, biedt Webnode videohandleidingen, een uitgebreide kennisbank en e-mailondersteuning aan voor iedereen. Er zijn ook opties voor SEO-optimalisatie, om de website te verbinden met Google Search Console en om Facebook-widgets toe te voegen.

Premium Opties

De editor is gratis, maar als je premiumfuncties wilt upgraden en gebruiken, kun je kiezen uit verschillende Premium-abonnementen Afhankelijk van wat je wilt, biedt Webnode 4 Premium-abonnementen, allemaal met premium klantenondersteuning.

Het Limited-abonnement is het meest eenvoudige abonnement, waarmee je je eigen domein kunt toevoegen voor 2,95 € / per maand. Plus 100MB opslag en 1 GB bandbreedte.

 

De meer complete pakketten, Mini, Standard en Profi worden geleverd met een gratis domein voor een heel jaar.

Het Mini-abonnement is perfect om je prachtige, eenvoudige website te laten draaien. Het bevat 500 MB opslagruimte, gedetailleerde statistieken, video-achtergrond en een e-mailaccount voor een bedrag van 4,95 € / per maand.

Het Standaard-abonnement, voor 9,95 € / per maand, is een uitgebalanceerd abonnement voor elke website - de beste keuze! Naast het gratis domein en alle functies van het Mini-abonnement, met 2 GB opslagruimte, 20 e-mailaccounts, integratie met Google Analytics, lidmaatschapsregistratie, meertalige versies, back-up en herstel.

Het Profi-abonnement voor 16,95 € /per maand heeft alles van het Standaard-abonnement plus 5 GB opslagruimte, 100 e-mailaccounts en onbeperkt lidmaatschapsaanmelding of back-ups.

Kenmerken en toolsy

Alle Webnode-sites worden geleverd met diverse hulpmiddelen. Zelfs bij het gratis abonnement. kunnen SEO-optimalisatie en integratie met Google Search Console en Google Analytics in enkele minuten worden gedaan. Externe widgets, zoals onder andere Facebook, kunnen worden toegevoegd met behulp van de tool voor het toevoegen van HTML-widgets. Met de meertalige optie kan iedereen eenvoudig een meertalige website maken in alle talen.  Met Webnode-sites kun je ook je eigen domein gebruiken en e-mailadressen aanmaken.

Meer geavanceerde tools

Het aantal sjablonen neemt voortdurend toe en Webnode biedt op dit moment meer dan 100 soorten aan. Alle sjablonen zijn mobielvriendelijk, in het oog springend en modern. De sjablonen zijn gerangschikt in categorieën, zodat gebruikers gemakkelijk hun perfecte sjaboon kunnen vinden. Elke sjabloon wordt geleverd met vooraf geladen inhoud die voldoet aan de wensen van de standaardcategorie, waardoor gebruikers inspiratie kunnen opdoen voor hun eigen sites. Op blogsites zijn bijvoorbeeld al blogposts, categorieën en trouwwebsites waarop RSVP-pagina's zijn ingebouwd.

 

Klantenservice

Hoewel het onderliggende doel van Webnode is om eenvoudig en gebruikersvriendelijk te zijn, biedt Webnode een verscheidenheid aan opties voor ondersteuning in bijna 30 verschillende talen! Er zijn ook verschillende zelfhulp opties, zoals video-tutorials of een uitgebreide kennisbank. Als je contact wilt opnemen met een van de klantenservicemedewerkers van Webnode, is de meest gebruikte vorm van communicatie het contactformulier / e-mailondersteuning. Het doel van het bedrijf is om alle e-mails van gebruikers binnen 24 uur te beantwoorden. Ze zijn trots op hun klantenservice en proberen meer te doen dan alleen vragen te beantwoorden. Screenshots en video's die gebruikers laten zien hoe ze de wijzigingen zelf kunnen maken, zijn altijd een deel van het antwoord. Webnode Premium-gebruikers die een Premium-abonnement  hebben, kunnen telefonische ondersteuning ontvangen.

 

In het algemeen

Webnode, met meer dan 10 jaar ervaring en meer dan 30 miljoen gebruikers, is een van de beste websitebouwers op de markt. Met meer dan 29 taalopties, moderne sjablonen en een eenvoudig te gebruiken editor, is het uiterst eenvoudig om een ​​geweldige en eigentijdse website te maken.

Probeer het nu gratis!