Wix: de populairste websitebouwer

Meer dan 200 miljoen mensen kozen al voor Wix om hun website te bouwen, waardoor het de populairste websitebouwer is die vandaag beschikbaar is. De innovatieve drag-and-drop-builder, geavanceerde ontwerpfuncties en geavanceerde zakelijke tools maken het voor iedereen gemakkelijk om gratis een website te maken.

Gebruikers kunnen kiezen uit 500+ prachtig ontworpen intuïtieve templates, of ze beginnen vanaf een leeg canvas om een ??website helemaal vanaf het begin op te bouwen. Zodra de site is gebouwd, kunnen ze alle handige functies gebruiken die zijn ontworpen om een ??professionele website te runnen; van ingebouwde SEO-tools en Wix Analytics tot templates voor social media en e-mailmarketing om bekendheid te krijgen en dataverkeer te stimuleren.

Bij het vergelijken van de allround beste websitebouwers, komt Wix als duidelijke winnaar uit de bus. Om het meeste uit het platform te kunnen halen, is het verstandig om kennis te maken met de verscheidenheid aan beschikbare functies en ontwerpopties.

Wix in detail

Ontworpen voor iedereen - Je hoeft geen techneut te zijn om de intuïtieve interface voor drag and drop interface te gebruiken. Hun full-stack ‘webontwikkelingsoplossing’ Velo biedt echter de mogelijkheid om desgewenst in de code te duiken.

Uitgebreide template galerij - Je kunt jouw favoriete template kiezen uit meer dan 500 volledig aanpasbare templates.

Add-on Compatibiliteit - Je kunt toepassingen van derden in jouw website integreren om het scala aan mogelijkheden uit te breiden.

All-Encompassing Platform – Heb je een naam nodig voor jouw bedrijf? Gebruik de Business Name Generator om pakkende ideeën te bedenken. Bekijk dan de Logo Maker om een ​​logo te ontwerpen dat precies bij jou en je merk past. Verhoog vervolgens je dataverkeer, sluit deals en bouw klantenloyaliteit op met Ascend by Wix, waar je een reeks zakelijke tools krijgt, die rechtstreeks in je website zijn ingebouwd .

Voordelen

 • Maak en host zoveel gratis websites als je wilt, zonder enige druk om te upgraden.
 • Gebruik Wix Editor en kies uit meer dan 500 aanpasbare templates. Of beantwoord enkele specifieke vragen, laat Wix' Artificial Design Intelligence (ADI) het voortouw nemen en maak jouw professionele website in slechts een paar minuten.
 • Zodra je jouw website publiceert, gaat Wix Analytics je helpen te begrijpen welke content het beste werkt en hoe jouw bezoekers zich gedragen. Gebruik deze inzichten vervolgens om het dataverkeer te verbeteren en te stimuleren.
 • Alles is compatibel met populaire webservices en apps, zodat je onderstaande dingen kunt uitvoeren:
  -prachtig ontworpen marketing-e-mails verzenden
  -een blog toevoegen
  -een online winkel starten
  -winacties organiseren
  -boekingen maken en betalingen doen
  -testimonials verzamelen
  -live ondersteuning bieden
 • Wanneer je een website maakt met Wix, krijg je automatisch een voor mobiel geoptimaliseerde versie die er op elk scherm goed uitziet. En mensen die hun website onderweg moeten beheren, kunnen de Wix Owner-app downloaden, waarmee je op de hoogte kunt blijven van alles wat er op je site gebeurt.
 • Jouw website omvat ook webhosting en beveiliging op ondernemingsniveau.
 • Wix is met de full-stack ‘webontwikkelingsoplossing’ Velo ​​ook een uitstekende keuze voor mensen die kennis hebben van coderen. Hierdoor kun je jouw site nog verder aanpassen met toegang tot API's. Je kunt ook je eigen JavaScript toevoegen en direct dynamische sites bouwen.
 • Constante updates – Wix voegt maandelijks nieuwe tools en functies toe om je website up-to-date en soepel te houden.

Nadelen

 • Als je eenmaal een template hebt gekozen en bent begonnen met het bouwen van je website, kun je niet meer van template wisselen.
 • Bestaande content zal niet automatisch overgaan in een nieuwe template structuur, dus maak een verstandige keuze.
 • Wix is ​​niet compatibel voor het exporteren van content, dus je moet de inhoud van je oude site handmatig overzetten.
 • Gratis sites vertonen een zeer prominent Wix-logo.
 • Je krijgt een gratis domeinnaam die een uitbreiding is van Wix.

Gebruikservaring

Wix schept zeker op over hun meest intuïtieve gebruikersinterface in de branche. Het is heel simpel: je kiest een template en je past deze aan je eigen behoeften aan. Je kunt je ‘s ochtends aanmelden en aan het eind van de dag heb je een volledig functionele professionele website online. Je hoeft je creditcardgegevens niet op te geven, alleen een e-mailadres is voldoende. Om aan de slag te gaan, moet je de juiste template kiezen en content zoals tekst, afbeeldingen en video's toevoegen. De drag and drop editor biedt je de mogelijkheid om functies toe te voegen zonder enige voorkennis over codering of grafisch ontwerp. Wix reikt je de tools aan om een ​​fantastische website te maken, zelfs mensen die niet zo technisch of artistiek zijn kunnen hiermee aan de slag.

Wix biedt uitgebreide gebruikersondersteuning. Het Helpcentrum heeft een enorme bibliotheek met artikelen, stapsgewijze instructies en uitgebreide instructievideo's. Met de Help-knoppen in de Editor kun je ondersteuning krijgen terwijl je aan het werk bent, zonder dat je een nieuwe webpagina hoeft te openen. Je kunt ook praten met een getrainde ondersteuningsassistent in het Wix Call Center, die jou bij eventuele problemen kan helpen.

Alle gratis accounts krijgen automatisch een Wix-URL met het formaat: gebruikersnaam.wixsite.com/sitenaam/page-url. We raden aan om te upgraden, zodat je je eigen domein kunt koppelen. Voor een betaalbare prijs kun je een vooraf gekochte domeinnaam overdragen of een domein rechtstreeks bij Wix kopen.

Als het gaat om de algehele gebruikerservaring, is Wix tegenwoordig een opvallende optie in de wereld van websitebouw.

Premium Opties

We hebben al vermeld dat Wix gratis onbeperkte hosting biedt. Maar als je de opslag van de site wilt upgraden, de bandbreedte wilt vergroten of toegang wilt krijgen tot speciale functies, kun je kiezen uit verschillende betaalbare premium service-abonnementen. Het duidelijkste verschil tussen een gratis site en een premium-site is de prominente "Powered by Wix"-advertentie op gratis sites en het feit dat je de site niet aan een eigen domein kunt koppelen. Wanneer je de gratis proefoptie gebruikt, wordt jouw websitedomein een uitbreiding van Wix, zodat bezoekers zullen zien dat je Wix gebruikt om de site te hosten.

Als je besluit te upgraden naar een betaald abonnement, kun je kiezen uit zeven verschillende premium-opties. Elk abonnement omvat hosting en de mogelijkheid om je domein rechtstreeks aan de webpagina te koppelen. Met het meest elementaire premium abonnement, Connect Domain ($ 4,50/maand), krijg je je eigen domeinnaam, 1 GB bandbreedte en 500 MB opslagruimte, maar de advertenties verdwijnen niet. Voor $4/ maand extra biedt Wix het Combo-abonnement ($ 8,50 / maand), met 2 GB bandbreedte, 3 GB opslag en geen Wix-advertenties.

Dan is er nog het Unlimited-abonnement ($ 12,50/maand), dat de voordelen van het Combo-abonnement biedt naast onbeperkte bandbreedte en nog een paar handige tools die speciaal zijn ontworpen voor freelancers en ondernemers. En tot slot het VIP-abonnement ($ 24,50/maand) dat alles omvat wat de andere abonnementen hebben, plus toegang tot meer tools, betere ondersteuning en onbeperkte bandbreedte. Er zijn ook drie Premium-opties speciaal voor eCommerce-sites (variërend van $ 17 / maand tot $ 35 / maand).

De Unlimited-, eCommerce- en VIP-abonnementen bevatten elk $ 75 aan advertentievouchers, een app voor het maken van formulieren en de Site Booster-app. Met het VIP-abonnement kun je tot 10 e-mailcampagnes per maand uitvoeren voor gerichte marketing, inclusief een professionele beoordeling. Over het algemeen biedt het Unlimited Abonnement de beste balans tussen functies, tools en prijzen. Om die reden is het de populairste keuze onder gebruikers.

Bepaal goed wat je eigen behoeften zijn - als het jouw doel is om een ​​blog te maken met basismedia-content, kan het Connect Domain-abonnement de beste keuze voor jou zijn. Voor een online winkel heb je een geavanceerder abonnement nodig, zoals eCommerce of VIP. Zodra je een beslissing hebt genomen, maakt Wix het opzetten van je site een fluitje van een cent.

Kenmerken en toolsy

Wix staat wereldwijd bekend als een betrouwbare, gratis websitebouwer. Deze populariteit is gedeeltelijk te danken aan het feit dat Wix een van de meest veelzijdige website-creatie-ervaringen biedt die er zijn. Met honderden beschikbare designer templates hebben bedrijfseigenaren, bloggers en iedereen die een professionele online aanwezigheid wil creëren, voldoende mogelijkheden om hun content te benadrukken zonder tijd te verliezen aan de meer technische aspecten van websiteontwerp.

Gebruik aangepaste toepassingen om een ​​interactieve site te maken en events toe te voegen wanneer bezoekers specifieke acties uitvoeren, zoals wanneer ze blijven hangen, of wanneer ze scrollen of klikken. Koppel gebeurtenissen aan pagina-elementen - met slechts een regel code - voeg animatie-effecten toe, verander SVG-afbeeldingen, toon of verberg tekst en vouw volledige delen van de site uit.

Met de ingebouwde Wix-beeldcollecties kun je werken met een fantastische galerij aan professionele stockfoto's, terwijl je met de Wix Pro-galerij afbeeldingen kunt verbeteren en bewerken. Je kunt afbeeldingen en andere content weergeven in verschillende galerijen met diavoorstellingen, die de betrokkenheid van gebruikers vergroten, waardoor er meer tijd op de site wordt doorgebracht. Met Wix kun je ook alle afbeeldingen deelbaar maken op sociale media.

De App Market biedt honderden add-ons van derden die kunnen helpen een meer geavanceerde, gestroomlijnde en aangepaste website te maken. Deze omvatten onder andere sociale-mediastreams, aanmeldingsformulieren voor nieuwsbrieven, eCommerce- en SEO-tools, planningsopties, enquêtes en beeld- en videotools. Veel hiervan zijn gratis, maar anderen vragen een kleine vergoeding. De App Market is een fantastisch complete en uitgebreide bron die zelfs de meest veeleisende ondernemers tevreden zal stellen.

In 2016 lanceerde Wix zijn meest avant-gardistische innovatie, Artificial Design Intelligence (ADI). ADI is een gloednieuwe technologie die een revolutie teweegbrengt in de wereld van het bouwen van websites door aangepaste websites te maken via een algoritme dat is gebaseerd op de specifieke behoeften van gebruikers. ADI onderzoekt miljoenen sites op internet en bundelt vervolgens informatie in een ongelooflijk verfijnd, eersteklas eindproduct (dat verder kan worden bewerkt met de standaard Wix Editor). Je zult versteld staan ​​van de kwaliteit en nauwkeurigheid van de vooraf geselecteerde items die ADI voor jou voorbereidt op basis van de antwoorden op een paar vragen.

Je kunt gratis een achtergrondvideo aan je website toevoegen. Upload je eigen video via Wix-video's - en je kunt zelfs je eigen muziek toevoegen. Houd er wel rekening mee dat video-achtergronden niet worden weergegeven op de mobiele versie van de website.

Parallax scrollen is een webdesign-effect dat een meeslepende ervaring voor kijkers creëert. Het effect scheidt de achtergrond en voorgrond van de site. Terwijl lezers naar beneden scrollen, bewegen de twee secties met verschillende snelheden, waardoor een gevoel van diepte ontstaat. Parallax-scrolling is een unieke manier om grote, interessante afbeeldingen met tekst te integreren en het kan de tijd verlengen die gebruikers op de site doorbrengen.

Wix voegt voortdurend nieuwe functies en ontwerpen toe. Dit is van cruciaal belang en je kunt erop vertrouwen dat jouw website de nieuwste trends en technologie bijhoudt.

Meer geavanceerde tools

Wix' uitgebreide collectie van meer dan 500 templates bestrijkt een breed scala van sectoren, van het bedrijfsleven (adviesdiensten, financiën, wetgeving, marketing, onroerend goed, enz.) en e-commerce tot restaurants, eten en gastvrijheid, accommodatie en meer. De enorme hoeveelheid templates zorgt voor aanzienlijke specialisatie en content op het gebied van van niches - bepaalde templates zouden perfect zijn voor een astrologieblog, terwijl andere templates geschikter zijn voor een online fietswinkel.

Om je te helpen bij het kiezen van de perfecte template, blader je over een template en klik je op "Info" om te zien hoe deze eruit komt te zien en waarvoor deze het geschiktst is. Je kunt klikken om een ​​demoweergave te zien, voordat je een definitieve keuze maakt.

Nadat je een thema hebt gekozen, kun je beginnen met het toevoegen van content aan de pagina. Wix-templates zijn vooraf gevuld met content die als voorbeeld dient, wat betekent dat je dit eenvoudig kunt vervangen door je eigen content zonder je zorgen te hoeven maken over hoe je dingen moet indelen. Wix-template ontwerpen zijn altijd up-to-date volgens de laatste ontwerptrends. Er is ook een handige tool in de Editor die feedback geeft over hoe jouw site eruitziet. Voordat je de site publiceert, kun je ervoor kiezen deze te delen met een select aantal mensen om feedback te vragen. Dit is een geweldige manier om wat (privé)advies te krijgen voordat je live gaat. Een van de grootste nadelen van het werken met templates is dat je de content niet kunt aanpassen, nadat je bent begonnen met bouwen. Als je toch wilt overschakelen, moet je de content vanaf stap één opnieuw invoegen. Investeer dus wat meer tijd in het selecteren van de juiste template voor jouw website!

Algemeen

Wix is ​​verreweg de meest succesvolle allround websitebouwer die momenteel beschikbaar is. Dankzij de intuïtieve editor-interface kan iedereen (ongeacht ervaring met coderen) een website maken en ontwerpen. Met Wix kun je je website eenvoudig in gebruik nemen zonder dat je een webdesigner of -ontwikkelaar hoeft in te huren, en er zijn meerdere vormen van ondersteuning om je te helpen en te begeleiden tijdens het bouwen van de site.

Het komt op het volgende neer: dankzij Wix was het nog nooit zo eenvoudig om een professionele website te maken en jezelf online te vestigen. Dus waar wacht je nog op?