Wix: De eerste keuze onder alle website bouwers

Meer dan 150 miljoen mensen hebben Wix gekozen om hun website mee te creëren, waardoor het een van de meest populaire platforms is. De innovatieve drag-and-drop editor, geavanceerde ontwerpfuncties en professionele business tools maken het voor iedereen makkelijk om gratis een website te bouwen.

Je kunt kiezen uit meer dan 500 professioneel ontworpen templates die gemakkelijk te bewerken zijn, of je begint vanaf het begin met een blanco template in de Wix Editor.

Als je de beste website bouwers vergelijkt, is Wix de duidelijke winnaar. Om het meeste uit dit platform te halen, is het een goed idee om kennis te maken met de verschillende functies en ontwerpopties die beschikbaar zijn.

Wix in detail

 • Ontworpen voor iedereen - Je hoeft geen techneut te zijn om met de drag-and-drop Editor te werken.
 • Wordt gevonden op Google - Rank hoger met behulp van de Wix SEO Wiz. Beantwoord een paar simpele vragen en optimaliseer je pagina.
 • Wordt online geboekt en betaald - Met Wix Bookings.
 • Sta in direct contact met je klanten - Met Wix Chat.
 • Automatiseer je werk met de alles-in-1 bedrijfsoplossingen van Ascend.
 • Apps van derden toepasbaar - Je kunt apps van derden op je website integreren om het bereik te vergroten.
 • Maak branding compleet met een eigen logo - Met Wix Logo Maker.
 • Wil je niet zelf je website bouwen? Huur een expert in via Wix Arena.

Voordelen

 • Maak en host zoveel gratis websites als je wilt, zonder enige druk om te upgraden.
 • Kies uit meer dan 500 templates.
 • Wix Artificial Design Intelligence (ADI) kun je professionele website in slechts enkele minuten maken. Het is een intuïtieve website-builder met een eenvoudig te gebruiken, geavanceerde interface.
 • Wix Corvid geeft de meer ervaren website bouwers volledige toegang tot de code en daarmee de mogelijkheid om webapplicaties en websites te bouwen.
 • Alles is compatibel met populaire webservices, apps en:
  • Stuur prachtig ontworpen marketing e-mails
  • Voeg een blog toe
  • Start een online winkel
  • Organiseer evenementen
  • Neem boekingen en betalingen aan
  • Verzamel recensies
  • Bied live ondersteuning
 • Je website bevat onbeperkt webhosting.
 • Constant nieuwe updates – Wix voegt iedere maand nieuwe tools en functies toe om je website up-to-date te houden.
 • Breid de functionaliteit van je site uit met Wix Corvid API's en JavaScript

Nadelen

 • Wanneer je een template hebt gekozen en je bent begonnen met het maken van je website, is het niet meer mogelijk om van template te veranderen. Maak dus een weloverwogen keuze voor je begint.
 • Wix heeft niet de optie om content van je oude website naar je nieuwe website te exporteren. Je zult dit handmatig moeten doen.
 • Als je een gratis site bouwt, zal het logo van Wix onderaan je pagina te zien zijn.
 • Bij een gratis site zal een standaard URL ‘wixsite.com’ bevatten.

Gebruikservaring

Wix mag opscheppen over het hebben van de meest intuïtieve gebruikersinterface in de industrie. Als je ‘s morgens begint, heb je ‘s avonds een website. Je hoeft geen creditcard gegevens af te staan om te beginnen, je kunt met je e-mailadres inloggen. Kies simpelweg een template en pas deze aan naar de stijl en behoeften van je bedrijf. Voeg content toe zoals tekst, afbeeldingen en video's. Met de drag-and-drop editor kun je functies toevoegen zonder voorafgaande kennis over design en code. Wix geeft je de tools om een ​​fantastische website te maken, zelfs als je geen technische achtergrond hebt of niet artistiek bent ingesteld.

Wix biedt uitgebreide klantenservice in het Engels. Het helpcentrum heeft een enorme bibliotheek met artikelen, stapsgewijze instructies en uitgebreide instructievideo's. Help-knoppen in de Editor stellen je in staat ondersteuning te krijgen terwijl je werkt - zonder een nieuwe webpagina te hoeven openen. Je kunt ook bellen met een supportmedewerker in het callcenter van Wix, die je door alle mogelijke problemen kan helpen.

Alle gratis accounts krijgen automatisch een Wix-URL met de volgende indeling: gebruikersnaam.wixsite.com/sitename/page-url. We raden aan te upgraden, zodat je je eigen domein kan koppelen. Voor een betaalbare prijs kun je een vooraf gekochte domeinnaam koppelen als je nog geen domein hebt, kun je er ook een bij Wix kopen.

Wanneer je kijkt naar de algehele gebruikservaring, is Wix een van meest gekozen platformen om website mee te bouwen.

Premium Opties

We hebben al genoemd dat Wix gratis, onbeperkte hosting biedt. Maar als je de opslag van je site wilt upgraden, de bandbreedte wilt vergroten of speciale functies wilt gebruiken, kunt je kiezen uit een verscheidenheid aan betaalbare premiumpakketten. Het meest opvallende verschil tussen een gratis site en een premium site is dat er "Powered by Wix" onderaan de pagina van gratis sites staat, ook kan een gratis site niet aan een eigen domein gekoppeld worden. Wanneer je Wix gratis gebruikt, wordt je websitedomein een extensie van Wix, zodat bezoekers zien dat je Wix gebruikt om je site te hosten.

Als je upgrade naar een betaald abonnement, kun je kiezen uit zeven verschillende premiumopties. Elk plan bevat hosting en de mogelijkheid om je domein rechtstreeks met de webpagina te verbinden. Bij het meest eenvoudige premiumplan, Connect Domain ($ 4,50 / maand), krijg je je eigen domeinnaam, 1 GB bandbreedte en 500 MB opslagruimte, maar de advertenties blijven. Voor een extra $ 4 / maand biedt Wix het Combo pakket ($ 8,50 / maand), met een bandbreedte van 2 GB, 3 GB opslagruimte en geen Wix-advertenties.

De volgende stap omhoog is Unlimited ($ 12,50 / maand), heeft alles wat Combo biedt, plus ongelimiteerde bandbreedte en handige apps speciaal voor freelancers en ondernemers. Tot slot hebben de eCommerce ($ 16,50 / maand) en het VIP pakket ($ 24,50 / maand) betere toegang tot tools en ondersteuning, evenals onbeperkte bandbreedte. De Unlimited-, eCommerce- en VIP-abonnementen bevatten elk $ 75 aan waardebonnen, een app om online formulieren en enquêtes mee te maken en een Site Booster app waarmee je beter vindbaar bent op verschillende zoekmachines. Met het VIP pakket kun je tot 10 e-mailcampagnes per maand uitvoeren voor gerichte marketing. Over het algemeen biedt het Unlimited Plan de beste balans tussen functies, hulpmiddelen en prijzen. Om die reden is dit de meest populaire keuze bij gebruikers.

Evalueer je behoeften - als het je doel is om een ​​blog te maken met elementaire media-inhoud, kan het Connect Domain pakket de juiste keuze voor je zijn. Voor een online winkel heb je een meer geavanceerd pakket nodig, zoals eCommerce of VIP. Nadat je een beslissing hebt genomen, maakt Wix de installatie van je site in een fluitje van een cent.

Kenmerken en toolsy

Wix is ​​wereldwijd bekend als een betrouwbare, gratis website builder. Deze populariteit is onder meer te danken aan het feit dat Wix een van de meest veelzijdige website platformen is. Met een grote variatie aan templates hebben eigenaren van kleine bedrijven, bloggers en andere gebruikers voldoende mogelijkheden om hun merk onder de aandacht te brengen zonder tijd te verliezen aan de meer technische aspecten van het ontwerpen van websites.

Met Wix Image Collections geïntegreerd in de editor kun je werken met een galerij van professionele stockfoto's, en met Wix Pro Gallery kun je afbeeldingen bewerken. Geef afbeeldingen, tekst en video’s weer in verschillende soorten galerijen, die de betrokkenheid en de tijd die doorgebracht wordt op je site vergroten. Wix biedt ook de mogelijkheid om alle afbeeldingen op sociale media te delen.

De App-markt biedt honderden add-ons van derden die je kunnen helpen bij het maken van een meer geavanceerde en gestroomlijnde website. Deze apps hebben social media streams, aanmeldingsformulieren, eCommerce- en SEO-tools, planning tools, enquêtes en afbeelding- en videotools. De meeste apps zijn gratis, hoewel anderen een kleine vergoeding vragen. De App-markt is uitgebreid en gevarieerd, en zal zelfs de meest veeleisende ondernemers tevreden zal stellen.

Wix lanceerde in 2016 Artificial Design Intelligence (ADI). ADI is een nieuwe technologie die een revolutie teweeg heeft gebracht in de bouwwereld van websites. Websites kunnen nu gebouwd worden met een algoritme dat is gebaseerd op de specifieke behoeften van gebruikers. ADI onderzoekt miljoenen sites op het web en bundelt vervolgens informatie in een verfijnd eindproduct (dat verder kan worden bewerkt met de standaard Wix-editor). Je zult versteld staan ​​van de kwaliteit van je site na het beantwoorden van een paar simpele vragen.

Je kunt gratis een achtergrond video toevoegen aan je website. Upload je eigen video via Wix-video's - en je ook je eigen muziek toevoegen. Video-achtergronden worden niet weergegeven op de mobiele versie van de website.

Parallax-scrollen is een webontwerp effect dat een meeslepende ervaring creëert voor bezoekers. Terwijl de lezers naar beneden scrollen, bewegen de twee secties met verschillende snelheden waardoor een gevoel van diepte wordt gecreëerd. Parallax-scrollen is een unieke manier om grote, boeiende afbeeldingen te integreren met tekst.

Wix voegt voortdurend nieuwe functies en ontwerpen toe. Dit is van cruciaal belang, omdat je erop kunt vertrouwen dat je website de nieuwste trends en technologieën bijhoudt.

Meer geavanceerde tools

Wix is de laatste jaren druk bezig om functies en tools te creëren voor de professionals onder de website bouwers.

Wix Corvid geeft volledige toegang tot de code en daarmee mogelijkheid om custom webapplicaties en websites te bouwen. Automatiseer je werk met de alles-in-1 bedrijfsoplossingen van Ascend. Rank hoger op Google, Bing en andere zoekmachines met behulp van de Wix SEO Wiz. Beantwoord een paar simpele vragen en optimaliseer je pagina. Wordt geboekt en betaald met behulp van Wix Bookings. Gebruik de web app voor cursussen, één op één sessies, lessen en meer. Sta in direct contact met je klanten met Wix Chat, personaliseer de chatfunctie in stijl van je bedrijf! Maak je branding compleet met een eigen logo. Beantwoord een paar vragen of kies een template en maak je een logo in een paar minuten.

 

Conclusie

Wix is ​​veruit de meest succesvolle allround website bouwer die op dit moment beschikbaar is. Met de intuïtieve drag-and-drop editor kan iedereen een gratis website ontwerpen met  keuze uit verschillende professionele templates. Met Wix kun je eenvoudig je website online zetten zonder een webdesigner of developer in dienst te nemen, al kun je bij Wix Arena altijd een expert inhuren. Er zijn talloze vormen van ondersteuning beschikbaar tijdens het maken van je website.

Waar het op neerkomt: dankzij Wix is ​​het bouwen van een eigen professionele website niet langer alleen maar een mogelijkheid voor grote budget bedrijven of technisch opgeleide webontwerpers - het is toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Dus waar wacht je op?