Naarmate websitebouwers aan populariteit winnen, is het maken van een website eenvoudiger dan ooit. De belangrijkste keuze is het kiezen van de juiste sjabloon voor jouw website.

Waarom? De sjabloon vormt de basis van je website, dus het maken van de juiste keuze zorgt ervoor dat de rest van het proces soepel verloopt totdat  de  website online is.

Je kunt je afvragen waarom het kiezen van de juiste sjabloon een uitdaging is, maar  als je een glimp opvangt van de uitgebreide sjabloongalerijen van de meest populaire websitebouwers - zul je honderden opties vinden om doorheen te scrollen. Sjablonen zijn ingedeeld naar categorieën en bedrijfstakken, maar de enorme hoeveelheid en variëteit kan overweldigend zijn.

Geen paniek! Wij zijn er om je enkele handige tips te geven:

 

Denk na over wat voor soort website je aan het bouwen bent

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar zodra je begint met bladeren door de sjabloonontwerpen, komt je misschien in de verleiding om je inhoud en structuur aan te passen aan de sjabloon, in plaats van andersom. De perfecte sjabloon is een sjabloon die qua ontwerp en structuur geschikt is voor jouw website (inhoud, concept, branche). Concentreer je op de gulden middenweg tussen functionaliteit en aantrekkelijkheid in plaats van je te laten verleiden door een mooie, maar onpraktische sjabloon.

 

Maak een lijst met de belangrijkste vereisten die jouw sjabloon moet hebben.

Stel je de lay-out van je website eens voor, het menu en de presentatie van de inhoud.  Afhankelijk van wat voor soort website je aan het bouwen bent, kan de focus liggen op afbeeldingen of knoppen.

 

Controleer de functies van de sjabloon en de flexibiliteit ervan

Het is belangrijk om een ​​website te bouwen die zowel onderscheidend als innovatief is. Zorg ervoor dat je een sjabloon kiest die voor maximale aanpassing en personalisatie zorgt.

 

Houd altijd rekening met de middellange en lange termijn

Dit hangt samen met de flexibiliteit van de sjabloon. Het internet is voortdurend in beweging, dus kies een sjabloon die het beste bij je past, eentje die ook ingericht en voorbereid is op toekomstige uitbreidingen en upgrades.

 

Ten slotte, als je eenmaal een sjabloon hebt gekozen, moet je goed controleren hoe de websitebouwer omgaat met wisselende sjablonen. Sommige websitebouwers migreren inhoud van de oude sjabloon naar de nieuwe, maar anderen vereisen dat je handmatig alle inhoud vanaf het begin vervangt.