Of je website nu een online uitbreiding van je bedrijf is of een persoonlijke blog, je ziet gemakkelijk details over het hoofd.. De 404-pagina is misschien niet zo essentieel als de inhoud van de website, maar speelt nog steeds een belangrijke rol.

 

 

Een 404-pagina? Wat is dat?

Het lijdt geen twijfel dat je deze pagina\'s overal op internet tegenkomt. Sites geven 404 pagina\'s weer, als je via een link een doodlopend punt bereikt (de bestemming bestaat niet of is verwijderd).

Oké, dus ... waarom is dat relevant?

Als je geen 404-pagina op je site hebt ingesteld en een bezoeker klikt op een ongeldig adres, krijgt deze een standaardbrowser foutmelding. Waarom is dit slecht? Het standaard foutbericht van de webbrowser leidt bezoekers van je  site om, wat betekent dat ze minder snel terugkeren en blijven browsen. Misschien vergeten ze waar ze aan het browsen waren voordat ze de foutmelding kregen en gingen ze verder surfen op andere websites. Als je een 404-pagina op je website instelt, wordt de bezoeker omgeleid naar je startpagina of naar een andere pagina op de website. Dit betekent dat ze op jouw  site blijven en blijven browsen!

 

Cool! Dus, hoe maak ik de beste 404-pagina ooit?

Goede 404-pagina\'s hebben deze basisinformatie nodig:

-  Vertel bezoekers dat het adres waarop ze hebben geklikt niet geldig is.

- Help je bezoekers de inhoud te vinden waarnaar ze op zoek waren, zodat ze op je website blijven.

 

Inhoud

De inhoud van een 404-pagina bestaat uit drie elementen: titel, hoofdtekst en een nieuwe link.

De titel is meestal iets korts dat bezoekers vertelt dat er een probleem is met het adres zonder dat precies te zeggen. Enkele van de meest populaire opties zijn "Er is iets misgegaan!" Of "Oeps! Dit is beschamend.” Deze voorbeelden geven aan dat er een probleem is zonder daadwerkelijk toe te geven dat de website defect is.
De hoofdtekst moet qua toon consistent zijn met de rest van de website. Het belangrijkste aspect van de 404-pagina is dat bezoekers op de website blijven, zelfs als er een fout is opgetreden.

Ten slotte moeten links zorgvuldig worden gekozen. Zorg ervoor dat de pagina waarnaar bezoekers worden doorgestuurd hen door de website laten bladeren.

 

Ontwerp

Net zoals de taal en de toon consistent zouden moeten zijn, zou het ontwerp ook hetzelfde moeten zijn als de rest van de webpagina. Let op logo\'s en lettertypen, maar houd de pagina eenvoudig. Het moet eruit zien als de rest van de website, maar omdat de pagina geen inhoud laat zien, moet het bezoekers aanmoedigen om naar andere delen van de site te gaan.

 

Neem de tijd om een ​​vernieuwende en aantrekkelijke 404-pagina te ontwikkelen om te garanderen dat zelfs als er iets misgaat, bezoekers op je website blijven!