De meeste websitebouwers bieden online ingebouwde editors die geen software-installatie of download vereisen om je website te ontwerpen. In de meeste gevallen bieden deze platforms een interface voor slepen en plaatsen en hulpmiddelen waarmee iedereen zeer snel een professioneel ogende website kan bouwen.

In sommige gevallen moet je mogelijk andere aanvullende software installeren, zoals FTP-manager of een beeldbewerkingstool en hoewel deze niet vereist zijn, kunnen ze voor sommige mensen nuttig zijn.

Vroeger moest je om een website te maken, beschikken over dure webontwerpsoftware, codeervaardigheden en ervaring met grafisch ontwerp. Dit alles betekende dat er veel middelen nodig waren, die de meeste kleine bedrijven en ondernemers zich niet konden veroorloven. Daardoor voelden ze zich buitengesloten van de krachtige marketingtool die het world wide web is.

Websitebouwers zijn een uitkomst en ze zullen je tijdens dit hele proces helpen. Je kunt zelf een ontwerp kiezen. Je hoeft helemaal niets te coderen en je kunt eenvoudig inhoud toevoegen en verwijderen met slechts één muisklik. In de meeste gevallen hoef je je geen geen zorgen te maken over de lay-out, lettertypen, kleuren, enz. Alles zal worden geregeld! Je hoeft alleen de inhoud aan te leveren en enkele basishandleidingen over zoekmachineoptimalisatie te volgen om je website tot een gegarandeerd succes te maken!

Websitebouw is een snelgroeiende industrie, dus er zijn tientallen zeer goede opties beschikbaar. De beste manier om een keuze te maken die bij jouw wensen past, is door de volgende 3 aspecten af te wegen:

Geld

Allereerst moet je weten hoeveel geld je hierin kunt investeren en of je een langetermijnverbintenis kunt aangaan (meer dan een jaar). Sommige websitebouwers worden goedkoper als je je aanmeldt voor een contract van twee of drie jaar.

Functies / waar voor je geld krijgen

In andere gevallen bieden sommige websitebouwers een alles-in-één-methode die misschien duur lijkt, maar je zult zien dat je bij goedkoper uitziende bouwers uiteindelijk meer moet betalen zodra je extra functies toevoegt. Probeer het juiste evenwicht te vinden tussen wat je nodig hebt en je investering, Deze manier van denken beperkt het aantal opties aanzienlijk.

Zoekmachine optimalisatie

SEO is de sleutel tot het succes van een website. Hoe fantastisch de inhoud en het ontwerp ook zijn, websites krijgen het merendeel van de bezoekers binnen via zoekmachines, een gratis hulpmiddel om elke dag nieuwe bezoekers te trekken. Hoe meer bovenaan je in de zoekmachine staat, hoe groter de kans op meer bezoekers. Sommige websitebouwers bieden SEO-verbeteringstools die direct van invloed kunnen zijn op het succes van je website. Zorg ervoor dat je je onderzoek doet voordat je een beslissing neemt!

Het bouwen van een website op de 'gewone' manier kan op de een of andere manier duur uitpakken. Het gebruik van een webontwikkelingsbureau kan je tot $ 10.000 kosten voor een service die planning, ontwerp, codering, marketing en vervolgens lancering omvat. Maar, ondanks het feit dat je zoveel betaalt, betekent het niet dat je de hoogste prioriteit hebt bij deze bureaus, omdat ze veel klanten hebben en de grootste klanten nu eenmaal de meeste aandacht krijgen.

De kosten dalen echter aanzienlijk, als je het allemaal zelf doet. Allereerst moet je een domein kopen voor de website. Een domein kan je tot $ 20 per jaar kosten, maar het kan ook kosteloos zijn, afhankelijk van de websitebouwer en het abonnement dat je kiest (zolang je je website daar onderbrengt).

Als je website eenmaal is gepubliceerd, heb je misschien wat advertenties nodig om de zichtbaarheid van de website te vergroten (vooral als het een online e-commerce winkel betreft). Sommige websitebouwers bieden speciale SEO-tools voor een kleine upgrade, en anderen geven zelfs advertentietegoed voor grote bedrijven zoals Google AdWords, Facebook en Bing.

Dit is de tweede vraag die iemand zou stellen om al dan niet te kiezen voor de online wereld. Als je eenmaal een beslissing hebt genomen, wil je de website natuurlijk zo snel mogelijk online hebben. De hoeveelheid tijd die nodig is om de site te ontwerpen en te uploaden, is afhankelijk van meerdere factoren, afhankelijk van je zakelijke aard en branche. In de meeste gevallen kan het een paar uur duren als het gaat om het snel starten van een website (er zijn websitebouwers die het hele ontwerpstadium kunnen versimpelen). In sommige andere gevallen kan het dagen duren.

Het belangrijkste om te weten, is dat je site over het algemeen sneller klaar is als je kiest voor een websitebouwer die het beste bij je past. Je kunt thema's en sjablonen bekijken die beschikbaar zijn, evenals andere ontwerpfuncties die de ‘aanbouwfase’ kunnen vereenvoudigen.

Sommige websitebouwers bieden zelfs een methode waarbij je slechts enkele algemene kenmerken opgeeft om zo een professioneel ogende website te krijgen voor een redelijke prijs. Het hangt ervan af hoe duidelijk het concept is dat je hebt van de website die je nodig hebt. Als je eenmaal weet wat je nodig hebt, zal de rest veel gemakkelijker zijn.

Als je website eenmaal is ontworpen, geüpload en online wordt gehost, betekent dit niet dat het werk klaar is. Websites vereisen onderhoud en updates. Zonder nieuwe inhoud en functies is er geen reden waarom jouw bezoekers in de toekomst naar de website zouden terugkeren. Alle populaire en succesvolle sites zijn websites die helemaal up-to-date zijn. Als je dit zelf doet, hoeft het geen geld te kosten. Maar als je geen tijd hebt om deze updates en upgrades af te handelen, kunt je dit ook (betaald) laten doen,

Afgezien daarvan zijn er de kosten voor de hostingdienst. Afhankelijk van het abonnement dat je hebt, is dit soms opgenomen in het websitebouwer-abonnement waarbij je je hebt aangemeld, maar deze kosten kunnen ook apart berekend worden. De kosten kunnen maandelijks of jaarlijks terugkeren, in de meeste gevallen is het bedrag per maand nog geen $ 20, maar als je je voor de langere termijn kunt vastleggen, zul je zien dat de prijzen drastisch omlaag gaan.

Wat de domeinnaam betreft, is het is niet zo belangrijk waar je deze hebt gekocht. Dat gezegd hebbende, zijn er nog steeds enkele voordelen die je krijgt als je besluit je domeinnaam te kiezen bij de websitebouwer. De meeste websitebouwers hebben tools die je helpen om te bepalen wat het beste beschikbare domein voor jouw site is. Als het gewenste domein al in gebruik is, bestaat er zelfs de optie de domeinnaam uit te kopen.

Ten slotte, maar net zo belangrijk, is de privacy die je krijgt als je ervoor kiest om je websitedomein via een websitebouwer te besturen. Domeinnaam-eigendomsinformatie is openbaar, dus iedereen weet in principe dat jij de eigenaar bent van dat specifieke domein. Websitebouwers kunnen je hiertegen beschermen, omdat zij in plaats daarvan hún informatie zullen gebruiken. Dit is een essentieel voordeel dat je beschermt tegen spammers, die deze informatie verzamelen om je ongewenste e-mails te sturen.

Internet heeft het mogelijk gemaakt om online geld te ruilen voor diensten en producten. Dit is hoe we e-commerce zien, en om dit soort transacties te ondersteunen, moet je website enkele speciale functies en kenmerken hebben.

Het belangrijkste wat je moet kunnen garanderen, is een platform dat de online betalingsprocessors ondersteunt die je wilt hebben. De meeste van de beste websitebouwers die e-commerce-mogelijkheden bieden, ondersteunen PayPal, omdat PayPal de populairste en eenvoudigste online betalingsmethode is die vandaag de dag beschikbaar is.

Een van de belangrijkste kenmerken waarin e-commerce-methodes verschillen, is of ze andere dingen dan fysieke goederen verkopen: digitale inhoud (muziek, video's, documenten), software, enz. Sommige e-commerce-winkels kunnen niet werken met deze transacties, omdat ze veel gecompliceerder zijn dan het systeem 'fysiek goed + verzending'.

Je kunt het ontwerp van je website zeker veranderen wanneer je maar wilt. Websitebouwers bieden tal van verschillende thema's, lay-outs en sjablonen en zijn altijd op de hoogte van de meest populaire trends op het web. Dus als je eenmaal een sjabloon hebt,, betekent dit niet dat je website altijd dat ontwerp en die indeling heeft.

In sommige gevallen is de overgang van inhoud tussen sjablonen niet altijd zo eenvoudig. De meeste websitebouwers ontwerpen hun sjablonen echter zo compatibel mogelijk om de overgang van alle inhoud van de ene sjabloon naar de andere gemakkelijk te verwerken.

De meeste websitebouwers bieden de meest populaire beveiligingshulpmiddelen die speciaal zijn ontworpen om beveiligingslekken te voorkomen. Ze zullen hoogstwaarschijnlijk speciale beveiliging bieden op hun servers (waar we onze website opslaan), evenals bij de manier waarop je jouw website verbindt en beheert en, in het geval van e-commerce winkels, zullen ze je de meest veilige opties bieden bij bekende online betalingsverwerkers. Je hoeft je nergens zorgen over te maken!